Fotografiskan siunaus

Fotografiska on Ruotsin lahja valokuvataiteelle! Päiväristeilyn hinnalla siellä pääsee näkemään kovan tason klassikoita vaihtuvissa, komeasti ripustetuissa näyttelykokonaisuuksissa. André Kertész, Henri Cartier-Bresson, Sally Mann, Helmut Newton, Elliott Erwitt, Sarah Moon, Sebastião Salgado, Helen Levitt, Robert Frank, vain muutamia mainitakseni.

image

Iloista tietenkin olisi, mikäli Suomen rajojen sisältä löytyisi vastaavia näyttelyitä, mutta niitä odotellessa Tukholma lienee seuraavaksi paras vaihtoehto. Näyttelyistä yhdestä kahteen on aina tunnetun tekijän, joka edustaa varsin usein mustavalkoisen kuvan aatelia. Kolmas, pienempi kokonaisuus esittelee yleensä vaihtelevasti ruotsalaista uudempaa kuvaa tuntemattomammilta tekijöiltä. Yleisö kiskotaan paikalle siis tunnetuilla nimillä ja vaivihkaa promotaan valokuvataiteilijaa uransa alussa. Uskomattoman hieno konsepti!

image

Aina Tukholmassa käydessäni vierailen Fotografiskassa. Sen näyttelyt eivät ole kertaakaan pettäneet. Tällä kertaa pissa-Kristuksella breikannut Andres Serrano ja snapshotin kuningas Martin Parr olivat esillä. Ei pettänyt sittenkään. Serranon Nomads-sarjassa oli komeita muotokuvia ja Parrin rikkaassa kokonaisuudessa viehätti paremmin kuin ennen hiljainen huumori ja huolelliset sommittelut (joiden esiin nostamisesta iso kiitos kuului ripustukselle).

Kuin karkkina kaakun päällä näyttelyiden jälkeen odottaa kävijää Fotografiskan valokuvakirjakauppa, joka on vertaansa vailla! Taas mukaan tarttui merkkiteos kohtuuhintaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s