Koetun sävyt

image

Harvinainen tilaisuus Helsingissä: kolmen päivän sisällä avautui kaksi ainutlaatuisen hienoa näyttelyä. Toinen on Outi Heiskasen ateljeenäyttely taiteilijatalo Lallukassa Hesperiankadulla, toinen on Pentti Sammallahden sanoinkuvaamattoman upea valokuvanäyttely Galleria Ortonissa Ruskeasuolla.

image

Kumpikin kummivanhemmistani on antanut minulle enemmän kuin osaan ilmaista. Kumpikin on omalla työllään ja esimerkillään inspiroinut minua koko elämäni ajan. Pentti välttää julkisuutta ja varoo tarkasti julistamasta mitään, sen enempää maailmasta, taiteesta kuin omasta ilmaisustakaan. Otso Kantokorven avajaispuheessa antamaan arvioon hän kuitenkin myöntyi: ”Kenties mikäli jostain jotain ymmärrän, niin ehkä kuvan sävyistä sitten.”

image

Nykytaiteen piirissä jokaisella tuntuu olevan niin paljon sanottavaa ja niin paljon muodikkaita filosofeja lainattavaksi, että taide jää toissijaiseksi julistusten rinnalla. Niinpä minäkään en sano tämän enempää. Kehotan lämpimästi vain käymään katsomassa. Kenties maailma näyttää sävykkäämmältä sitten. Minun maailmani ainakin näytti.

http://www.nayttely.info/index.php?article_id=4315

http://www.orton.fi/fi/invalidisaatio-orton/galleria-orton/yhteystiedot-ja-aukioloajat/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s